středa 26. března 2014

Kuře s cizrnou a žampiony

Na přípravu budete potřebovat:

Naporcované kuře ( já použila 6 kuřecích špalíčků ze stehen s kostí)
čerstvé žampiony ( lepší jsou menší, já měla jen velké, ty jsem použila 4 ks)
hrst vařené cizrny ( možno použít ve slaném nálevu)
hrst mraženého zeleného hrášku
100g slaniny
6 šalotek
2PL balsamikového octa
špetka sušeného estragonu
pár snítek čerstvého rozmarýnu
čerstvá petrželka
olej
200ml vývaru
hladká mouka na obalení
kousek chladného másla
sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Nejprve osolíme a opepříme porce kuřete, obalíme je lehce moukou a přebytek oklepeme.
Na pánvi vhodné i do trouby rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a vyjmeme. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony, orestujeme a přidáme 2 nadrobno nakrájené šalotky. Necháme ještě chvilku restovat a zalijeme octem. Po chvíli vrátíme kuře zpět, vložíme na poloviny nakrájené šalotky, posypeme estragonem a posekaným rozmarýnem, podlijeme vývarem a přidáme cizrnu. 


Pánev vložíme do trouby rozpálené na 200C a pečeme doměkka. 


Poté vmícháme zelený hrášek, necháme prohřát, dochutíme a vmícháme chladné máslo. Posypeme zelenou petrželkou.




2 komentáře:

  1. Mohu se zeptat, co bylo přílohou - to je nějaký kuskusový nákyp nebo jáhlový? Je to zapečené nebo jen uvařené a vytvarované? Děkuji, Š.

    OdpovědětVymazat
  2. Omlouvám se za pozdní reakci, ale měli jsme prázdniny, tak jsem se na pc moc nevyskytovala. To, co je na fotce, je pouze kuskus, dávám do něj trochu vývaru a koření Salát pikant od Koření od Antonína. Je to jen vytvarované ;-) Hezký večer

    OdpovědětVymazat