středa 16. dubna 2014

Voňavý divoký pekáč


Na přípravu budete potřebovat:
 
Uzené maso - já měla žebra, kuřecí paličky, velká cibule, palice česneku + 3 stroužky oloupané, bobkový list, jalovec, nové koření, červená paprika, čerstvý rozmarýn a tymián, bílé víno cca 2dcl, vývar z uzeného masa, sójová omáčka, máslo 


Postup přípravy receptu:

Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání. Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou. Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku. Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. 


V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme. 




Žádné komentáře:

Okomentovat