čtvrtek 10. dubna 2014

Zapečené plněné cibule


Na přípravu budete potřebovat:

Co největší cibule, česnek, sušená šunka, parmazán, smetana na vaření, rozmarýn, bazalka, sůl, pepř 

Postup přípravy receptu:

Cibule oloupeme, kořínky jenom mírně seřízneme, aby cibule držela pohromadě a dáme vařit do osolené vody podle velikosti 20-30min.(já měla cibuli velkou 10cm, takže půl hodiny bylo akorát). Vyndáme, necháme trochu zchladnout a zešikma vnitřek vykrojíme, ne celý, stěny a spodek musí zůstat. Vnitřky nasekáme, osmažíme na másle, přidáme na kostičky šunku, nasekaný česnek a bylinky a zalijeme kapkou smetany. Odstavíme, vmícháme nastrouhaný parmazán a směsí plníme cibule. 


Kolem cibule omotáme šunku a připíchneme párátky. Ještě posypeme sýrem a dáme zapéct do zlatova. 




Žádné komentáře:

Okomentovat