čtvrtek 8. května 2014

Palce ( panenka ) s brusinkovo - šípkovou omáčkou


Na přípravu budete potřebovat:

2 vepřové palce ( zúžená část panenky)
1 feferonka
3PL zavařených brusinek
3PL šípkové marmelády
3PL sójové omáčky
250ml vývaru
snítka tymiánu
hermelín
sůl, pepř, olej 

Postup přípravy receptu:

Palce nakrájíme na silnější medailonky, osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na pánvi. Přendáme do zapékací misky a dáme na 5 minut do rozpálené trouby na 220C. Nakonec položíme na každý medailonek plátek hermelínu a necháme roztéct.
Mezitím do pánve na výpek přidáme brusinky, šípkovou marmeládu, sójovou omáčku, posekanou feferonku, tymián a vývar a provaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a pepřem. 




1 komentář:

  1. Pěkná panenka. Brusinky a šípky, to je moje. Jindra

    OdpovědětVymazat