čtvrtek 23. října 2014

Špikované kuřecí na slanině a šalvěji


Na přípravu budete potřebovat:

4 kuřecí prsa
150g slaniny vcelku
čerstvá šalvěj
máslo + olej
hladká mouka
vývar
100ml suššího bílého vína
pepř a sůl

Postup přípravy receptu:

Ze slaniny nakrájíme delší hranolky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Těmi budeme poté maso špikovat. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Maso prošpikujeme podélně slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky oklepeme. Na pánvi vhodné do trouby na rozpuštěném másle s trochou oleje opečeme maso z obou stran dohněda. Přidáme kostičky slaniny a listy šalvěje, orestujeme a zalijeme bílým vínem.


Necháme zcela odpařit a až poté podlijeme cca 150ml vývaru. Vložíme do rozpálené trouby na 200C na 15 minut. Pokud je výpek příliš řídký, zahustíme jej ještě kouskem másla utřeným s hladkou moukou a provaříme.




Žádné komentáře:

Okomentovat