pondělí 24. listopadu 2014

Italská čočková polévka


Na přípravu budete potřebovat:

2 hrsti čočky
1 skelnka drcených rajčat
1 mrkev
kus celeru
100g slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
2 snítky tymiánu
sůl a pepř
olej

Postup přípravy receptu:

Čočku uvaříme doměkka zvlášť ve vodě s bobkovým listem a tymiánem.
Mezitím v hrnci orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, ke konci restování přidáme 2 nasekané stroužky česneku. Pokud pustí slanina málo tuku, přilijeme trochu oleje. Do tohoto základu vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a ještě cca 5 minut restujeme.  Vlijeme drcená rajčata, osolíme, opepříme a přilijeme cca 250ml vody. Vaříme asi 15 minut a pak do polévky přidáme uvařenou čočku. Prohřejeme a rozdrtíme do ní poslední stroužek česneku. Dochutíme solí a můžeme i malou špetkou cukru. Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.
Poznámka: recept je z knihy Recepty z farmářských trhů od Hany Michopulu.




Žádné komentáře:

Okomentovat