pondělí 3. listopadu 2014

Pórkovo - kuřecí špíz s curry dipem


Na přípravu budete potřebovat:

1 kuřecí prso
1 menší pórek
1PL ústřicové omáčky
sůl
olej

Na curry dip:

2PL zakysané smetany
1PL majonézy
1 jarní cibulka
1KL curry
sůl

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a promícháme s ústřicovou omáčkou a necháme půl hodiny marinovat. Pórek nakrájíme na kolečka cca 1cm silná. Střídavě napichujeme s masem na jehlu. Opečeme pozvolna na oleji.
Na dip smícháme majonézu se zakysanou smetanou, curry a najemno nakrájenou jarní cibulkou. Dochutíme solí. Dip je lepší připravit hodinu před pečením špízu a nechat ho odležet v lednici.





2 komentáře:

  1. Dobrý den, čím se dá nahradit ústřicová omáčka?
    Vypadá to dobře. Na letní posezení ideál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ústřicová omáčka je na rozdíl od třeba sójové nebo rybí omáčky hodně hustá a trochu nasládlá. Možná vyzkoušet sladkou sójovou omáčku nebo tmavou sójovku s troškou medu ;-)

      Vymazat