sobota 1. listopadu 2014

Vepřové chilli


Na přípravu budete potřebovat:

750g vepřového masa ( krkovice, plec, kýta )
2 plechovky červených fazolí nebo odpovídající množství předem uvařených
1 plechovka kukuřičných zrn
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
1 malý rajčatový protlak
použila jsem koření Fajitas, římský kmín a drcené chilli ( pokud nemáte směs koření Fajitas, přidáme podle chuti  sladkou a uzenou papriku, mletý koriandr a k tomu římský kmín a chilli )
kdo chce, může ještě přidat čerstvou feferonku ... vše podle toho, jak chcete mít pokrm pálivý
olej
sůl

Postup přípravy receptu:

Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okořeníme a orestujeme. Necháme cca 15 minut pustit šťávu na mírnějším ohni a pak přilijeme rajčata, vmícháme protlak a podle potřeby podlijeme malinko vodou. Dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme prohřát slité fazole a kukuřičná zrna. Dochutíme.




1 komentář:

  1. No tak to zkusim... myslim ze uz jsem to jednou podle tebe varila.. diky za receptik����

    OdpovědětVymazat