pondělí 16. února 2015

Rychlá rajská omáčka


Rajská, stejně tak jako svíčková, se v každé rodině vaří a dochucuje trochu jinak. My máme rádi, když omáčka chutná stejně s vařeným masem jako s plněnými paprikami, takže základ připravuji z domácího leča ( papriky, rajčata, cibule ) .

Na přípravu budete potřebovat:

vařené hovězí maso včetně vývaru ( cca 1,5l )
1 velká sklenice leča
1 velký rajčatový protlak
koření ( 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, 3 hřebíčky, cca 1,5 cm celé skořice, špetka červené papriky ) ... celé koření je nejlepší vložit do vajíčka nebo sáčku
100ml smetany na vaření
cukr podle chuti cca 2-3PL
sůl

Postup přípravy receptu:

Lečo s rajským protlakem a kořením dáme do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 20-30 minut, až se zelenina rozvaří. Poté omáčku propasírujeme, dochutíme cukrem a solí a vlijeme smetanu. Pokud je potřeba zahustíme světlou jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Provaříme ještě 20 minut. Podáváme s vařeným hovězím, knedlíkem nebo těstovinami.




Žádné komentáře:

Okomentovat