sobota 15. srpna 2015

Pad Thai

Jako další z typických thajských jídel jsme na kurzu připravovali Pad Thai. Rýžové nudle, kuřecí maso, krevety, zelenina a klíčky. Byla to dobrota :-)

Na přípravu budete potřebovat: ( 4- 6 porcí )

1 lžíce chilli/curry pasty
1 balení rýžových nudlí
2 vejce
300 g kuřecího masa ( přidali jsme i krevety )
1 svazek jarní cibulky
1/2 pórku
100 g sójových klíčků
3 lžíce slunečnicového oleje
1-2 lžíce světlé sójové omáčky
1-2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce tamarindové omáčky
2 stroužky česneku
mrkev, řapíkatý celer/cuketa
2 limetky
100 g arašídů
a chilli paprička nebude na škodu

Postup přípravy receptu:

Nudle zalijeme horkou vodou a po změknutí přecedíme. Nesmí být úplně měkké, ještě se budou dál tepelně upravovat ve woku. Nahrubo nasekané arašídy opražíme nasucho na pánvi, necháme stranou a nasekáme česnek. Jarní cibulku spolu s pórkem nakájíme na šikmé proužky. Ostatní zeleninu nakrájíme na tenké kousky, stejně tak kuřecí maso.
Všechno ostatní si v malých miskách umístíme co nejblíže ke sporáku, abychom měli vše po ruce, až budeme pracovat s wokem.
Ve woku rozpálíme olej, vyklepneme do něj vejce a usmažíme je. Přidáváme: kuřecí maso, chilli pastu, tamarindovou omáčku, česnek, polovinu směsi jarní cibulky s pórkem, rybí a sójovou omáčku. Po zezlátnutí masa přidáme zeleninu a ještě chvilku restujeme.
Přidáme nudle a důkladně vším zamícháme - cílem je, aby se nudle spolu s
ostatními surovinami spekly dohromady a chutě splynuly (cca 1 minuta). Nakonec,
v poslední minutě opékání, přidáme krevety, sójové klíčky a druhou polovinu směsi jarní
cibulky s pórkem. Naposledy důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
Servírujeme s opraženými arašídy, pokapané limetkovou šťávou.



Žádné komentáře:

Okomentovat