úterý 15. září 2015

Panenka na žampionech a sušených rajčatech


Vepřová panenka je skvělé měkké masíčko. Tentokrát jsem ji připravila jako medailonky na sušených rajčatech a žampionech, s lehce zahuštěnou šťávou. Jako přílohu jsem zvolila kuskus, ale výborné budou i třeba šťouchané brambory :-)


Na  přípravu budete potřebovat:

1 vepřová panenka
200g čerstvých žampionů
cca 8ks sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji s česnekem
1 menší cibule
150- 200ml vývaru
hladká mouka
pár snítek čerstvého tymiánu
čerstvě drcený pepř a sůl
olej

Postup přípravy receptu:

panenku očistíme od případných zbytků blan, nakrájíme ji na medailonky a síle cca 3cm. Ty mírně rozklepeme klouby ruky. Osolíme a dostatečně je opepříme z obou stran a obalíme zlehka v mouce. Přebytečnou z masa oklepeme .
Na pánvi s olejem maso zprudka opečeme z obou stran dohněda. Medailonky vyjmeme a do pánve vložíme najemno nakrájenou cibuli a po chvíli plátky žampionů. Orestujeme, přidáme snítky tymiánu, zlehka osolíme a přihodíme pokrájená sušená rajčata. Zaprášíme zlehka ještě moukou, zarestujeme a podlijeme vývarem. Dobře promícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopené dusíme ještě cca 15 minut, během té doby jednou maso obrátíme. Omáčku zredukujeme do požadované hustoty.




Žádné komentáře:

Okomentovat