čtvrtek 6. dubna 2017

Hovězí guláš s klobásou a paprikou

Máte rádi guláš? Hovězí nebo dáváte přednost vepřovému či zabijačkovému? Dnes vám přináším recept, který jsem připravila opět ve spolupráci s webem Jak na velké věci a použila jsem do něj skvělé paprikové klobásy z nové řady Schneider Selection . Díky vysokému podílu masa je mohu opravdu doporučit ;-)



Na přípravu budete potřebovat:

750 g hovězí kližky
2 klobásy na vaření
3 cibule
2 červené špičaté kapie
2 stroužky česneku
1 PL sladké maďarské papriky
1/2 KL pálivé papriky
5 kuliček nového koření
špetka drceného kmínu
čerstvě mletý černý pepř
1/2 PL sušené majoránky
olej nebo sádlo
sůl

Postup přípravy receptu :

Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, klobásy na kolečka, kapii na proužky a cibuli na kostičky.
Nejprve na oleji nebo sádle nechte na mírnějším zdroji tepla orestovat dohněda cibuli. Poté zvyšte teplotu, přidejte kostky masa, osolte, okořeňte pepřem, kmínem, novým kořením a maso ze všech stran opečte. Jakmile vám maso začne pouštět šťávu, opět zmírněte teplotu, posypte paprikou, promíchejte a přiklopte. Nechte maso dusit nejprve ve vlastní šťávě, podle potřeby podlévejte menším množstvím vody nebo hovězího vývaru. Maso nesmí být zcela potopené. Po půlhodině k masu přihoďte kolečka klobás a společně dál duste, opět průběžně trochu podlévejte. Když je maso skoro měkké, což je přibližně po hodině dušení, přidejte ještě nakrájené papriky, majoránku, posekaný česnek a asi čtvrt hodiny společně vařte. Dochuťte případně solí a pepřem. Guláš ničím nezahušťujte, měl by mít pouze přirozeně vydušenou hustší šťávu.



Žádné komentáře:

Okomentovat