úterý 6. června 2017

Tvarohový dezert do skla


Někomu se nechce dělat dort, někdo to třeba neumí a proto je nejjednodušší dát všechno do poháru a vypadá to skvěle ;-) Kakaový korpus, svěží tvarohový krém a ovoce. Co víc si přát ...

Na přípravu budete potřebovat:

 
1 měkký tvaroh
1 zakysaná smetana
1 smetana na šlehání
1 vanilínový cukr
cukr moučka dle potřeby
kůra z jednoho citronu

drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)

Na korpus:

4 vejce - zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý sníh
4 PL moučkového cukru
1 PL oleje
4 PL polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
2 PL kakaa 

Postup přípravy receptu:

Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.
Dále připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170 °C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.
Připravte si sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.




8 komentářů:

  1. 😋 Mohu se zeptat,kolik asi takových skleniček,je z tohoto množství?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilčo, já jich měla 6. Vykrájené zbytky z korpusu jsem uschovala do druhého dne, krém jsem přidělala, do sklenek jsem korpus rozdrobila a napěchovala s krémem znovu do sklenek.

      Vymazat
    2. Musím ještě napsat jeden komentář :-)
      Opravdu skleniček bylo 6 a ještě zbylo na jednu dávku z rozdrobených sušenek.
      Dezert měl ohromný úspěch a chutnal s jahodami a borůvkami báječně!
      Zařazuji do svých oblíbených receptů :-)
      Díky !

      Vymazat
    3. Tak super, jsem ráda, že u vás zdomácní. Díky za zprávu ;-)

      Vymazat
  2. Už jsou v lednici. Vypadá to opravdu báječně :-) Díky za recept. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, no tak to se recept zrovna hodil ;-) Díky za realizaci a zprávu. Andrea

      Vymazat
  3. Vypadají krásně, u nás jsou také oblíbené skleničkové dezerty :-) Hezký večer Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, bodejď by nebyly oblíbené, každý si je udělá podle toho, co mu chutná ;-)

      Vymazat